Ubuntu, el sistema operatiu més segur segons el Govern Britànic

Share

screenshot-from-2012-10-18-020700El govern Britànic ha publicat un informe on per poc, ubuntu es el sistema operatiu més segur per l’usuari final del que Canonical n’ha fet ressò.

El CESG, Grup de Seguretat en Comunicacions Electròniques, depenent de la Caserna General de Comunicacions del Govern (GCHQ), un dels tres serveis de intel·ligència del Govern Britànic, va avaluar i comparar 11 sistemes d’escriptori i operatius mòbils a través de 12 categories, incloent: Xarxes privades virtuals (VPN), xifrat de disc, autenticacions, polítiques d’actualitzacions on Ubuntu ha superat a tots els sistemes a la classificació, incloent-hi windows i Mac Os X.

Ubuntu es l’únic sistema operatiu que va passar els requisits sense “riscos significatius”. Tot desde el prisma de la seguretat i amb un objectiu concret: les administracions públiques.

De fet, els punts en que el sistema de Canonical fluixeja no són per mancances, sinó per falta d’una “auditoria independent” -per qualificar-ho d’alguna manera- que avaluï el programari. Alguna cosa en el que Canonical ja hi està treballant.

Aquí podeu veure l’informe i també la taula dels sistemes avaluats

Així dons Ubuntu es un sistema operatiu molt segur tant en l’us de govern com a l’us a les empreses.

A veure si les empreses, estaments i governs del nostre país comencem a posar sistemes operatius basats en linux, ens estalviarien molts de diners al contribuent i guanyaríem en seguretat.

ubuntu-10-04-desktop

Author: lluis

1 comentari

  1. Really enjoyed this article post.Really looking forward to read more.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.