Per la vigíla de nadal regala llibres seguint una bella tradició Islandesa.

Share

Aviat viurem les festes de Nadal, festes de bona nova i d’esperança, ens obsequiarem presents amb mostres d’agraïment. De vegades costa de trobar un obsequi adequat per aquestes festes, solucionant aquestes dificultats us recomano seguir una tradició, una bella tradició islandesa, que combina les vacances amb els plaers literaris.

Els islandesos tenen una tradició molt recomanable de seguir, a la nit de Nadal es regalen llibres entre ells i comparteixen hores de lectura nocturna. Aquest costum està tan profundament arrelat a la cultura Islandesa que és el motiu del Jolabokaflod , o ” Inauguració del Llibre de Nadal“, on la majoria dels llibres es venen entre Setembre i Desembre preparant les ofrenes de Nadal.

Les editorials Islandeses aprofiten aquest costum com un “tret a l’inici de la carrera” de les vendes. Amb una població de només 329.000 habitants, la petita illa nòrdica és extraordinàriament literària. Els encanta llegir i escriure. Segons un article de la BBC , “El país té més escriptors, més llibres publicats i més llibres llegits per habitant, que en cap altre lloc del món … Un de cada 10 islandesos publicarà un llibre”.

Vaig preguntar a un amic islandès, que en pensava d’ aquesta tradició, em va respondre sorprès.

“No havia pensat en aquest fet, com una tradició islandesa, especial. Un llibre sempre es considera un bon regal, almenys pels meus conciutadans, i ens sentim molt orgullosos dels nostres autors “. Tot i l’augment dels llibres electrònics, a Islàndia estimen més els llibres de paper que als Estats Units. Segons un llibreter “Un llibre en format tradicional, es un regal molt gran

Aquesta meravellosa tradició es perfecte per una tarda d’hivern i m’agradaria incorporar-la a la meva família. Regalant precioses histories per llegir, embadalint al lector. Compartint la lectura a l’acollidora tarda de nadal, combinant l’amor per la literatura i la família.

Marxant dels grans èxits editorials, us voldria ajudar a escollir un parell de llibres, molt diferents entre ells “El roba rosas” i “Palamós, l’ultim Bosc(h)“. Espero els gaudiu.

Author: lluis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.