Havaneres a Sant Antoni de Calonge

Share

Les havaneres, un estil musical molt peculiar dels denominats “d’anada i tornada”, que té el seu origen durant el segle XIX a Cuba. Les portaren els indians, nom amb el que es designava a la gent que a finals del XVIII i durant tot el XIX, anaren a “Fer les Ameriques”.
Així com a Cuba l’havanera no ha destacat de manera especial enmig d’altres ritmes i músiques, en la costa de la Península Ibèrica ha tingut un ressò remarcable.havaneras

Es molt coneguda la cantada a Calella de Palafrugell (iniciada l ‘any 1967) retransmesa per televisió, també es de tots coneguda la cantada de Platja  d’ Aro amb 33 anys d’ història i d’altres.

El poble costaner de Sant Antoni de Calonge aquest 18 de Juliol a l’espigó de l’amistat, ha iniciat la seva pròpia cantada d’ haveneres i boleros, amb continuitat en anys posteriors.

Va ser una nit en que els asistents vam poder gaudir d’un  agradable ventet de Garbí, escoltant els grups, Arjau de Calella, Bergantí de Malgrat de Mar i  Neus Mar, la primera dona en cantar, amb èxit, en el masculi mon de l ‘havenera.
Cal destacar la bona organització del event, a la mitga part, com es costum, es serví un bon cremat,  completant així la cantada.
Gent de l’ havanera, recordeu, aquesta data, el tercer dissabte de juliol a les 10 del vespre a l espigó de l ‘amistat cantada d’ havaneres a Sant Antoni de Calonge.

 

Author: lluis

3 comentaris

  1. This is a very good blog, thanks a lot for sharing.

  2. Thanks a lot for the blog.Really looking forward to read more. Awesome.

  3. Estic agraït per el teu article. Amb moltes ganes de llegir-ne més. Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.