Els misteris del Clítoris, guardià dels secrets del plaer femení

Share

clítoris

De tots els òrgans, el clítoris, és l’únic amb una finalitat única, proporcionar plaer sexual a la dona i proporcionar-li l’ orgasme femení.

És un òrgan format per una part visible, el gland, que mesura entre 0,5 a 1 cm i un tronc, no visible, que mesura entre 25 i 35 mil·límetres i entre 3 i 5 mm d’amplada. A l’excitar-se, i rebre un gran flux de sang, es produeix una erecció del mateix, augmentant la seva mida. És més gran que el del penis, per això les dones necessiten més temps per excitar-se, és el temps que triguen els cossos cavernosos, que el formen, en omplir-se de sang.

A diferència del penis que té unes 4000 terminacions nervioses, el clítoris compta amb més de 8000 i no decau en la tensió muscular, per aquesta raó la dona pot tenir orgasmes múltiples.

Durant segles, el clítoris ha estat un gran desconegut.

La història durant molt de temps ha estat interpretada a través de la mirada masculina. Els estudis anatòmics han estat reticents a considerar la sexualitat femenina.

Històricament l’acte sexual ha estat considerat només per a la reproducció, com a màxim servia per al plaer exclusiu de l’home, i quedava a la seva disposició concedir a la dona algun preliminar.

Però només amb la idea de “preparar-la” per al coit vaginal, es donava per suposat que tant la dona, com l’home, només podien obtenir plaer sexual amb la penetració vaginal. Gran error !!!

La influència del pensament freudià

Freud afirmava que les dones que només eren capaçes d’aconseguir un orgasme clitorià, eren infantils, no havien aconseguit madurar.

Als nostres dies encara se segueix arrossegant, en alguns cercles, la falsa convicció en la distinció entre l’orgasme vaginal i clitoridià. La gran majoria de dones necessiten d’una estimulació que acompanyi el coit per aconseguir un orgasme.

Fins a finals del segleanatomía clítoris XX la uròloga australiana Helen O’Connell, ha estat pionera en estudiar l’anatomía del clítoris amb mitjans de la ciència moderna, amb la RNM (ressonància magnètica), aquest estudi ja s’havia fet del penis des dels anys 70.

El 1998 O’Connell va publicar els seus descobriments i informant a la comunitat mèdica mundial sobre el veritable abast i tamany del clítoris.

L’any 2009 els investigadors francesos Odile Buisson i Pierre Földes li van donar al món mèdic la primera ecografia completa en 3-D del clítoris estimulat. Aquest treball va durar tres anys sense cap finançament pròpiament dit.

Així s’ha pogut demostrar com el teixit erèctil del clítoris s’eixampla i envolta la vagina, quelcom en la medicina que explica el que un cop vam considerar “orgasme vaginal” és, de fet, un orgasme del clítoris intern.

L’orgasme femení

No es tracta únicament del clítoris, ni de la vagina. És molt més complex i involucra el treball de múltitud de nervis, teixits, músculs i reflexos, a més d’esforç mental.
Tenint en compte que no hi ha dues persones iguals, ens podem trobar que algunes dones poden arribar a l’orgasme només amb el pensament.

Altres poden arribar a l’orgasme únicament mitjançant la contracció dels seus músculs pèlvics …. per tant el que funciona per a una dona, no te perque funcionar amb un altra.

Vull donar les gràcies als investigadors com el Dr. Buisson, el Dr. Földes i la Dra. O’Connell per obrir el camí i poder assolir un major coneixement sobre aquest òrgan del plaer femení

Vídeo

2 comentaris

  1. What’s up everyone, it’s my first visit at this web page, and article is truly fruitful for me, keep up posting these content.

  2. Molt bon article. Definitivament m’encanta aquest lloc. Segueix així!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.