El valor del diner

Share

Des de que l’home existeix sempre hi hagut formes de diners o intercanvi, així com persones amb afany de poder i diners.

Pensem que els diners són només això, diners, i tenen el valor que nosaltres vulguem donar-l’hi.
Els diners ens dónen mitjans per viure i per poder tenir béns materials
Estem en una societat, que s’ha tornat boja pels diners, que ha perdut els valors humans.


Quantes vegades s’ha dit que el primer és la persona? i quantes vegades aquestes mateixes persones han deixat a altres en la pobresa o amb pocs recursos?

diners-temps
diners-temps

Tothom va darrere aquest bé, fins i tot es mata per poder-l’ho aconseguir. Una incongruència, tothom qui en té l’amaga, i s’amaga que en té.

Quin valor tindrien els diners si estiguéssim en una illa deserta? que en faríem de molts mil.lions si no els poguéssim gastar?
Ens calen altres persones que tinguin quelcom que nosaltres necessitem per poder-ho comprar.

La nostra societat hauria de tenir més valor el diner invertit en les altres persones, que no pas el que podéssim posseir nosaltres mateixos. Clar que ens calen diners per viure, però quants ens en calen? Podem viure amb els menjars més exquisits i amb els millors dels luxes, o bé amb només el necessari.

Tot això és una qüestió personal..o potser no!!!, ja que com més en vulguem, més en necessitarem i el fet de voler-ne més, moltes vegades deixa a altres sense.

Es fan cursos de tota classe, fins i tot s’ensenya a gestionar emocions, però el que ens cal son cursos que ens ensenyin a gestionar els diners més equitativament, ja que els diners son un bé, que l’humà encara no sap compartir.

El que  més em sorprèn de l’home occidental és que perd la salut per guanyar diners, després perden els diners per recuperar la salut.
I per pensar ansiosament en el futur no gaudeixen el present, de manera que no viuen ni el present ni el futur. I viuen com si no haguessin de morir mai … I moren com si mai haguessin viscut  (Dalai Lama)

Author: lluis

2 comentaris

  1. I think this is a real great article post.Much thanks again. Fantastic.

  2. Moltes gràcies per el teu blog. Segueix escrivint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.