De Puente Genil a Workset

Share

La vida et dóna sorpreses, sorpreses et dóna la vida, com a la cançó aquesta és la història d’Alicia Ramos i el seu projecte Workset, El lloc on connectar l’hostaleria amb professionals de serveis i staff.

Alicia Ramos, és una noia de 28 anys nascuda a Puente Genil (Còrdova) que va créixer entre la cuina i la barra del bar familiar que regentava els seus pares. Quan arribava al tirador de cervesa pujada a una caixa de coca cua, va començar a servir les seves primeres canyes. Inquieta i creativa des de ben petita, el bar dels seus pares va ser l’escenari per crear “les seves obres”: cada Nadal i Setmana Santa muntava amb paper, cartolines i caixes de medicaments buides, recreacions del Betlem, de passos i altres figurants de pasqua; no faltava cap detall i, sobretot, tampoc faltava el “pot de la voluntat”, amb què es treia alguns euros per a la seva guardiola.

A mitjans de la seva adolescència, els seus pares van traspassar el negoci familiar i de mica en mica va anar deixant de banda el sentit artístic, encaminant-se cap a la branca empresarial.

No va ser fins a l’estiu del 2016 quan va tornar a prendre contacte amb l’hostaleria. Finalitzats els estudis i aprofitant l’oportunitat oferta per familiars a Platja D’Aro, es va traslladar per fer la temporada d’estiu i tornar a posar en pràctica les tirades de canyes i gerres. Enamorada de la costa brava, va decidir establir-se de manera permanent.

Després d’anar aprenent i guanyant experiència laboral en diferents sectors, sobretot a l’àrea mercantil, acompanyada de formació constant tant en aquesta àrea com en la de negoci, de mica en mica va anar despertant el seu interès pel món de l’emprenedoria.

Els nous coneixements adquirits, units a tota la informació disponible sobre startup’s, models de negoci digitals, alhora de constatar la dificultat de trobar professionals per a l’hostaleria i vivint en una zona el motor econòmic de la qual és principalment el turisme i l’hostaleria, van anar formant la idea del que avui és Work Set. Aleshores era principis del 2020, poc després irrompia la pandèmia i la idea quedava guardada al calaix, encara que no en l’oblit.

A principis de febrer del 2022, passant el pitjor de la sisena onada però amb bones perspectives de recuperació del sector, llançava la web intentant ajudar en la posada en marxa de tots els negocis que tornen a obrir per a temporada.

Amb més de 3.000 restaurants a la Costa Brava, i més de 15.000 a Barcelona, ​​la demanda de serveis a cobrir i de personal és molt àmplia.

Des de la web (www.workset.es), el bar, restaurant o hotel pot buscar al directori de professionals el servei que necessita, veure les dades de contacte, xarxes socials, i valorar la seva experiència a través de la funcionalitat de ressenyes. A més del directori de serveis, s’ofereix accés a una borsa de candidats que busquen feina, així com la possibilitat de publicar una oferta de feina.

En definitiva, un únic espai per trobar tot allò que necessita l’hostaleria, donant visibilitat a tots els professionals que es dediquen al mateix sector de forma indirecta.

En poques paraules que és exactament workset? Work Set és una startup que crea a través d’un lloc web, un canal directe per connectar a les empreses/autònoms (llampistes, empreses de reformes, serveis de neteja, telecomunicacions, digitalització, etc.), i personal qualificat (personal de cuina , sala, barra, cocteleria, etc) amb l’hostaleria i la restauració de la Costa Brava, Girona i Barcelona.

Un cercador de professionals creat per a l’hostaleria.

El lloc web on trobar professionals especialitzats en serveis de tota mena, així com personal per als seus equips.

Author: lluis

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.