Catalunya independent, un pensament retrograda dins Espanya

Share

Ja fa molts dies que es llegeixen tota classe d’articles a favor i en contra de la possible independència catalana.
Estem al segle XXI i tothom té molt clar que dins una comunitat, estem molt millor junts, que separats.
Els catalans demanem independència dins d’ Espanya perquè ens sentim maltractats, ciutadans de segona, que és rep molt menys del que s’aporta, etc…


Des del govern central envien tota classe de raons per no separar-nos d’Espanya. Diuen que no a tot, raó molt pobra, ja que els fa intransigents, a més d’altres raons que ara no entraré a avaluar-les. Fins i tot neguen una consulta.
Hi ha una notícia que vaig llegir i en què els dono tota raó i és que una Catalunya independent és una idea retrograda dins el context d’Espanya.

Però com sempre els catalans anem molt més enllà. Si és cert que una Catalunya independent és una idea retrograda dins espanya, en canvi és una idea molt avançada dins una Europa de nacions.

L’Europa comunitària que tenim ara ha estat pensada per als cap d’estat, no pels ciutadans que la conformen. En tots els estats de la Unió Europea hi ha nacions, sens estats. Europa ara com ara no acaba de funcionar, hi ha unes disputes de poder entre els estats, països molt importants dins Europa que encara ara es plantegen d’estar-hi o sortir-n’en, altres no en volen la moneda i altres volen que siguem com ells

Seria molt millor una Europa de les nacions, amb una legislació única, on cada nació fos un estat, amb una constitució votada pels ciutadans
de tota Europa, no pels mandataris de cada estat.

A Europa existeixen expressions de nacionalismes, en què els estats ja se n’ocupen de fer-les callar bé amb motius legals o donant-los peixet, fa poc els escocesos acaben de votar no, per poc, a sortir del Regne Unit, segur que si els haguessin explicat la idea de construir una Europa de nacions, hauríem votat que sí.

Europa canvia massa a poc a poc respecte al canvi en què s’està produint al món.
Si!! en una Europa de les nacions, els estats d’Europa perdrien poder, però les pèrdues de pocs són els guanys de molts.
Construïm una Europa unida forta dins el món, on tots els ciutadans de les nacions hi tinguem la nostra veu.

 

mapa nacions europeas
mapa nacions europeas

Author: lluis

2 comentaris

  1. Thanks for the blog.Really thank you! Awesome.

  2. Realment he gaudit d’aquest article. Moltes gràcies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.